Coca Cola, ett grönt företag?

Ni kanske har sett den här filmen som cirkulerat i sociala medier ett tag nu. Jag har sett att den fått många likes och hyllningar men jag känner mig väldigt tveksam.

Först och främst undrar jag hur de tänkt att man ska minska plastavfall genom att tillverka nya plastprylar? Det framgår inte om de nya korkarna är gjorda i plast men det ser ju så ut. Känns ju också galet att man ska köpa såpbubblor eller tvål i en förpackning, som oftast är gjord i plast, för att sen hälla över i en tom colaflaska, på vilket sätt minskar det avfallsmängden? Också lite farligt att ha typ tvål i en colaflaska om du har barn som känner igen etiketten och blir sugna på Cola...

Nä, det här luktar PR-trick som ska få Coca Cola att framstå som ett företag som bryr sig om miljön genom att uppmuntra folk att spara deras flaskor istället för att återvinna dem, och därmed se till att deras logga/flaska syns på ännu fler ställen, även hemma hos folk.

"Tänk om Colaflaskor aldrig kastades bort?" Ja tänk om, då skulle Coca Cola få tillverka ännu fler flaskor och sälja nya plastkorkar och alltså använda ännu mer plast! Låter det verkligen smart?

En kreativ och välgjord kampanj, absolut, men känns vilseledande och falsk tycker jag. Vad tycker ni?