Nutella: en ikonisk burk

Det finns flera stora varumärken som verkligen är ikoniska, och många av dem har i sin tur ikoniska förpackningar. Tänker till exempel på Absolut, Coca Cola, Heinz och Toblerone. Förpackningar som länge sett ungefär likadana ut och som inte går att ta miste på. En sån ikon tycker jag är Nutellaburken. Den är inte på något sätt speciell eller ens särskilt fin, men den är så välkänd och en riktig klassiker så på något sätt tycker jag ändå om den.

Nu såg jag att Nutella haft en tävling på Facebook där man fick rösta fram en ny design på denna ikoniska burk. Vinnaren blev denna design:

Jättegulliga illustrationer och kul att få recept på framsidan av burken. Men en del av mig (den konservativa förpackningsnörden antar jag) föredrar ändå den gamla hederliga burken :)